VCS Waalwijk

VCS Waalwijk
Havenweg 28, 5145 NJ Waalwijk, Nederland
Buitenvloer / -trap - Graniet & Gneis
Waalwijk

VCS International Waalwijk

Een stevig smoelwerk zo omschrijft de architect het. Een gebouw als een fort en toch toegankelijk voor een bedrijf dat is gespecialiseerd in het beveiligen van gebouwen. Dat was de opdracht. Het gebouw moest er dan ook tonen dat men hier verstand van beveiligen had. Als een soort middeleeuws kasteel met gracht en ophaalbrug presenteert het zich achter een enorme groene wand bekleed met natuursteen.  De ingang is goed te vinden, door de trap die over het water heen het gebouw ingeleid wordt. Het pand staat op een terp waarmee het een meter boven de omgeving uitsteekt

Wat zien we?

Een grote groene dichte natuursteenwand dat als een scherm voor het gebouw staat, daarachter in een grote opening ligt de ingang. De wand staat in het water.  Een trap leidt door een grote opening over de waterpartij het gebouw in. De gevelwand is verspringend in breedtes en lengtes uitgevoerd als in wildverband. Zelfs de kleine vierkante raampjes zijn aan bovenkant en dan weer aan de onderkant van stroken natuursteen voorzien.

Natuursteen

Er is gekozen voor een groene natuursteen in een matte uitvoering. De plaatverdeling is in een wildverband en varieert in breedte waardoor er een levendige wand is ontstaan. Het geheel is uitgevoerd met een dichte voeg.

Aanvullende informatie

  • Adres: Havenweg 28, 5145 NJ Waalwijk
  • Oplevering: -

Kleuren

Google map

Architect Van Den Hout & Kolen architecten

Wij hechten grote waarde aan een verfijnde architectonische vormgeving en zorgvuldige detaillering van onze projecten. Teneinde de ontwerp-ideeën aan de…
Meer weten

Van Den Hout & Kolen architecten