Robeco Rotterdam

Robeco Rotterdam
Coolsingel 120, 3011 AG Rotterdam, Nederland
Gevel - Graniet & Gneis
Rotterdam 1990 Garages

Kantoorgebouw Robeco Rotterdam

Aan de Coolsingel 120 in Rotterdam bouwde Wim Quist de Robeco kantoortoren. Robeco wilde bewust in het centrum van Rotterdam zitten. Nabij de locatie waren het historische Schielandhuis en het Erasmushuis van Dudok, daar moest in het ontwerp rekening mee worden gehouden. Het Schielandhuis spiegelt in een wand van de Robeco toren. Lage uitbouwen van zes en twaalf verdiepingen ondervingen deze aansluiting. Het gebouw zelf is 97 meter hoog. Het gebouw volgt het oorspronkelijke bestratingsplan.

Wat zien we

Hoge verdiepingshoogte op de begane grond, ligt het aan een pleintje daarachter ligt een royale entree hal. De gevel is wat detaillering betreft zo glad mogelijk ontworpen. De raamkozijnen zijn van roestvrij staal. Gondels van de glazenwasser worden door middel van verzonken profielen in de gevel geleid.

Natuursteen

De toegepaste natuursteen is artic green een soort graniet met een vrij grove korrel in een groene uitvoering. De gevelplaten zijn op ankers gesteld en met hefsteigers buitenom het gebouw langs aangebracht. In logistiek tegelijk met het aanbrengen van de raampartijen.

Aanvullende informatie

  • Adres: Coolsingel 120, 3011 AG Rotterdam
  • Oplevering: 1990
  • Aannemer: HBM (BAM) Rotterdam
  • Materiaal: Artic Green

Kleuren

Google map

Architect Quist Architecten

Als geen ander was Wim Quist eind jaren tachtig verantwoordelijk voor het uiterlijk van het nieuwe Rotterdam met het Maritiem…
Meer weten

Vergelijkbare architectuur

Quist Architecten