Maaskade Venlo

Maaskade  Venlo
Werf, 5911 Venlo, Nederland
Gevel - Marmer & Kalksteen
Venlo 2014 Garages

Woongebied Maaskade Venlo

Van oudsher was de Maaskade in Venlo een onaantrekkelijk gebied voor mens en bedrijf. Het gebied overstroomde geregeld en het gaf veel overlast aan het aanpalende centrum. Mede onder invloed van de wensen van de burgerij besloot men het gebied te her ontwikkelen. De stad staat met zijn rug naar de onbetrouwbare rivier de Maas en men wil tevens meer recreatie en ontspanning en ook woon mogelijkheden bieden.

Wat zien we?

We zien een kade in twee verdiepingen bekleed met natuursteen en op deze kadewanden ver boven de rivier beginnen de appartementen daarvan zijn er 183 gebouwd. Op die kadewand is weer een arcade zichtbaar die kadewand en woonappartementen met elkaar verbindt. In de kadewand is Retail en horeca gepland, met een passantenhaven en terrassen aan de Maas. Venlo is zo verbonden met die Maas.

Natuursteen

De kadewanden zijn bekleed met verspringende stukken hardsteen in stroken vorm. De arcade die op de wand staat is bekleed met platen met dichte voegen in een rechthoekig en vierkant formaat, die elkaar afwisselen. Trappen en afdek delen zijn bekleed met robuuste brede stukken hardsteen. Een prachtige staalkaart van wat er allemaal kan in natuursteen.

Aanvullende informatie

  • Adres: Werf, 5911 Venlo
  • Oplevering: 2014
  • Aannemer: Maas Vof

Kleuren

Google map

Architect jo coenen amsterdam

"Met de verlening van het eredoctoraat eert de Open Universiteit Nederland Jo Coenen (1949) voor zijn gehele oeuvre. Jo Coenen…
Meer weten

jo coenen amsterdam