Koopgoot/ beurstraverse

Koopgoot/ beurstraverse
Beursplein, 3011 Rotterdam, Nederland
Buitenvloer / -trap, Gevel - Marmer & Kalksteen
Rotterdam 1996 Garages

Koopgoot Beurstraverse Rotterdam

De Beurstraverse werd in de Rotterdamse volksmond al heel snel de koopgoot genoemd. Heel geraffineerd is er een tweede begane grond vloer gecreëerd. De begane grond is traditiegetrouw de plek waar een winkel de meeste omzet heeft. Met het maken van ingangen een verdieping lager, bij de Bijenkorf, warenhuizen, C&A, de metro en ook het World Trade Center komt er een interessante laag bij. De Coolsingel is ook nog een verkeersader en die wordt zo voor overstekende voetgangers ontweken.

Wat zien we

We zien een verdiept liggende straat in boogvorm uitgevoerd die van boven open is. Het lager liggende niveau is via trappen en roltrappen en een hellingbaan te bereiken. Alles is in natuursteen uitgevoerd, zowel vloeren als wanden. Het gebogen geheel wordt door de manier van bestrating in wisselende kleuren in gebogen lijnen benadrukt.

Natuursteen

De gevel wanden zijn in een travertin soort uitgevoerd de Canstater travertin die een robuust aardkleurig uiterlijk biedt. Vanwege de toepassing van kalksteen is er op een dikkere uitvoering van de platen over gegaan dan de traditionele dikte van 3 cm  De vloer is in gebogen lijnen in een groot aantal gekleurde graniet soorten in de kleuren zwart rood en geel uitgevoerd

Aanvullende informatie

  • Adres: Beursplein, 3011 Rotterdam
  • Oplevering: 1996
  • Aannemer: -

Kleuren

Google map