Deloitte Helmond

Deloitte Helmond
Europaweg 160, 5707 CL Helmond, Nederland
Gevel - Graniet & Gneis
Helmond 800 m<sup>2</sup>

Kantoorgebouw Deloitte Helmond

In Helmond is een relatief bescheiden kantoor gebouw verrezen in omvang dan want aan de buitenkant valt het genoeg op. In totaal gaat het om vijf etages. Feitelijk bestaat het uit twee gebouwen dat door de gevel materiaal keuze bij elkaar gehouden wordt.

Wat zien we

We zien een rechthoekig gebouw eigenlijk twee gebouwen die door een soort gevel die ervoor lijkt te staan bij elkaar gehouden worden. Een deel van die vrijstaande gevel loopt zelfs geheel door de lucht over het kleinere gebouw heen. De vrijstaande gevel lijkt ook uit vier verspringende langwerpige delen te bestaan. Bovenop het gebouw staat een glazen gevel en een dak dat overstek heeft. Alsof er nog weer een derde gebouw bovenop de eerdere constructie is geplaatst.

De geveldelen zijn ook heel opvallend bekleed met juparana een sterk gewaaierd materiaal in een wat gelige kleur. De platen zijn onderling door een lichtere bies in horizontale richting van elkaar gescheiden. Daardoor ontstaat er een sterk horizontaal accent.

Natuursteen

Er is hier gekozen voor een Juparana een sterk waaierende gneis uit Brazilië die verwantschap heeft met een graniet met een richtingsstructuur.

Aanvullende informatie

  • Materiaal: African Juparana
  • Adres: Europaweg 160, 5707 CL Helmond

Kleuren

Google map