De Steenkorrel

De Steenkorrel
Amerikahavenweg 36, 1045 AG Amsterdam, Nederland
Buitenvloer / -trap, Gevel - Marmer & Kalksteen
Amsterdam 0 Garage

Kantoorgebouw De Steenkorrel Amsterdam

In het Westelijk Havengebied is voor de Recycling maatschappij de Steenkorrel BV. Een nieuw hoofdkantoor gebouwd. Sloopafval meestal steenachtig wordt er verwerkt tot nieuwe producten. Een deel van die producten zijn grindbunkers en daarom is het gebouw geïnspireerd. De frontale gevel is gemaakt van donkergrijze hardsteen en aan de achterzijde is er een aflopende dakconstructie gemaakt waarin grindbrokken zijn verwekt.

Wat zien we

We zien een rechthoekig relatief laag gebouw twee verdiepingen hoog, ramen van diverse maten steken als een soort beeldschermen uit de geel wand naar buiten. Een wand die bekleed is met hardsteen platen. De entree heeft de vorm van een afgeschuinde rechthoek. En is midden in het geheel geplaatst. De schuin liggende achterzijde is met grind bekleed en daarin zijn vensters opgenomen. Binnen in het gebouw is er een patio waaromheen gangen liggen bekleed met donkere hardsteen. De patio is toegankelijk.

Natuursteen

Als natuurteen is hardsteen gebruikt in een donker gezoete uitvoering. De ingang is licht gezoet en daardoor veel lichter. Door het contrast is er geen discussie over wat nu de ingang is.

Aanvullende informatie

  • Adres: Amerikahavenweg 36, 1045 AG Amsterdam
  • Oplevering: -
  • Aannemer: -
  • Materiaal: Diamond Black, Hardsteen

Kleuren

Google map

Architect FKG architecten aan de Zaan

In elk nieuw te ontwerpen gebouw streeft FKG naar een kenmerkende en liefst bijzondere identiteit. Een goed gebouw draagt een…
Meer weten

Vergelijkbare architectuur

FKG architecten aan de Zaan