Bijenkorf Amsterdam

Bijenkorf Amsterdam
Dam 1, 1012 JS Amsterdam, Nederland
Interieur, Pui - Marmer & Kalksteen
Amsterdam 5000 m<sup>2</sup> 2015 Garages

Winkelvloer Bijenkorf Amsterdam

Over de vloer van de Bijenkorf in Amsterdam aan de Dam lopen jaarlijks 7 miljoen mensen die heeft dus nogal wat verkeer te verduren. Het project omvat 5000 m2 natuursteen vloerplaten. De renovatie zal naar verwachting vele tientallen miljoenen kosten. De Bijenkorf zet vooral in op het luxe segment. Het atrium wordt uitgebreid en de roltrappen worden anders geplaatst zodat het geheel overzichtelijker wordt. De voornaamste verdieping in een warenhuis is de begane grond, daar wordt traditiegetrouw de hoogste omzet gehaald. Die begane grond is gereserveerd voor de luxe merk producten waarvan de parfumerie en cosmetica het leeuwendeel uitmaken

Wat zien we

We zien een winkelvloer met luxe producten uitgestald in vitrines en displays. De vloer en de wand bekleding met hetzelfde materiaal zijn in wezen het presenteer blaadje waarop die producten tot uiting moeten komen. Gekozen is voor een geaderde witte marmer in gezoette uitvoering. De hoofdkleur in de vernieuwde Bijenkorf is wit, dat wijkt behoorlijk af van het warmere geel van eerdere verbouwingen.

Natuursteen

Als natuursteen is een witte geaderde marmer gebruikt die zo verwerkt is als dat het in de groeve is aangetroffen. Dat heeft tot gevolg dat er vrij grote structuur verschillen zichtbaar zijn. Door het enorme aantal meters dat er verwerkt moest worden vallen die verschillen in het gebruik weg. Het formaat platen is circa 90 bij 60 cm. Het is zeer goed te zien dat het hier marmer is toegepast, dat onderstreept nog eens een keer de luxe waar het warenhuis zich op wil richten.

Aanvullende informatie

  • Materiaal: Bianco Carrara Arabescato
  • Adres: Dam 1, 1012 JS Amsterdam
  • Oplevering: 2015

Kleuren

Google map

Vergelijkbare architectuur