Baker Mckenzie Amsterdam

Baker Mckenzie Amsterdam
Claude Debussylaan 54, 1082 MD Amsterdam, Nederland
Gevel - Marmer & Kalksteen
Amsterdam

Kantoor Baker Mckenzie Amsterdam

Het in dit gebied relatief lage gebouw van Baker Mckenzie aan de Zuid-as in Amsterdam is door de Amerikaanse architect Michael Graves ontworpen. Dit gebouw behoort tot de stroming postmodernisme. Die kenmerkt zich door het gebruik van klassieke zuilen en decoratieve toevoegingen aan de buitenzijde van het gebouw. Ook het kleurgebruik rood is opvallend te noemen. Bovenop het dak is een daktuin aangelegd. Baker Mckenzie is een gerenommeerd advocaten kantoor met bureau’s in de hele wereld. Met 10.000 meter vloer oppervlak is dit op de Zuid-as een van de kleinere gebouwen maar daarom niet minder opvallen

Wat zien we?

Het eerste wat opvalt is de opvallende rode kleur van het gehele gebouw. We zien een rechthoekig kavel waarop het gebouw geplaatst is. Dat kavel is opgedeeld in drie gedeeltes van 8 verdiepingen hoog, die zo gebouwd zijn alsof het maar 4 etages beslaat. De beide delen aan de buitenzijde bestaan uit drie traveeen, het middelste deel bestaat uit zes traveeen.  De monumentale raampartijen lopen over twee verdiepingen. Tussen de drie gedeeltes liggen terug liggende verbindingsstukken die afwijkend weer van ronde vensters zijn voorzien.  De verticale opbouw wordt weer doorbroken door sterke horizontale accenten. Het geheel staat op een natuurstenen plint die over twee verdiepingen is opgetrokken.

Natuursteen

Als natuursteen is gekozen voor een wijn rode waarschijnlijk Perzische Travertin. De natuursteen delen zijn op ankers gesteld en voegen zich prachtig in de verdere baksteen toepassing.

Aanvullende informatie

  • Adres: Claude Debussylaan 54, 1082 MD Amsterdam
  • Oplevering: 2006
  • Aannemer: -
  • Materiaal: Marmer

Kleuren

Google map

Architect Michael Graves

Michael Graves (Indianapolis, 9 juli 1934 - Princeton, 12 maart 2015) was een Amerikaanse architect en designer. Hij behoorde in…
Meer weten

Vergelijkbare architectuur

Michael Graves