Abn Amro Amsterdam

Abn Amro Amsterdam
Gustav Mahlerlaan 10, 1082 PP Amsterdam, Nederland
Gevel, Interieur - Graniet & Gneis
Amsterdam

Kantoor ABN AMRO Amsterdam

Aan de Gustav Mahler laan 1 in Amsterdam is het hoofdkantoor van de ABN AMRO bank te vinden. Met zijn 105 meter behoort het tot de 10 hoogste gebouwen van de hoofdstad.  Hoger mocht niet vanwege de nabijheid van vIiegveld Schiphol. n 1999 werd dit gebouw opgeleverd aan de Amsterdamse Zuidas en was het tevens een van de eerste gebouwen die er toen stonden. Inmiddels is het gebied uitgegroeid tot het financiele centrum van Nederland. De opdracht voor het gebouw in de bankwereld is: maak een gebouw dat er uitziet dat het geld er veilig is, bij een bank die staat voor zekerheid. Dat idee bestond voordat de financiële wereld eruit ziet zoals dat nu het geval is. De keuze viel op een sjiek laat modernistisch gebouw van architecten Henry Cobb en Yvonne Setzo partner van de architect Pei Cobb. Bekend van de glazen piramide van het Louvre in Parijs

Wat zien we?

We zien verschillende bouwlagen die gesitueerd is op een rechthoekig grondplan met rechte kantoorblokken op de lange zijde en gekromde op de korte zijde. Die gekromde blokken geven het gebouw ook zijn aanzien. In totaal 90.000 m2 kantoorruimte met een dealroom is er gebouwd. Verder hangt het gebouw vol met kunst van toonaangevende kunstenaars van wereldfaam.

Natuursteen

De torens zijn bekleed met een zwart graniet Virginia black die traditioneel op ankers verankerd zijn. Bijzonder is de binnenvloer die bekleed is met zwart graniet, beige kalksteen en wit marmer in op elkaar aansluitende ruitpatronen.

Aanvullende informatie

  • Adres: Gustav Mahlerlaan 10, 1082 PP Amsterdam
  • Oplevering: 1999
  • Aannemer: -
  • Materiaal: Graniet

Kleuren

Google map

Architect Henry N Cobb, Yvonne Szeto

Henry N. Cobb maaakt deel uit van de architecten groep I.M. Pei of Pei Cobb Freed & Partners. Nog het…
Meer weten

Henry N Cobb, Yvonne Szeto