Quist Architecten

Als geen ander was Wim Quist eind jaren tachtig verantwoordelijk voor het uiterlijk van het nieuwe Rotterdam met het Maritiem Museum, de Willemswerf, de Schouwburg en het Robeco-kantoor in het centrum. Eerder werkte hij bij Gemeentewerken en ontwierp hij de Rotterdamse drinkwaterleidingcomplexen. Quist realiseerde gebouwen door het hele land en maakt vooral indruk met musea: Kröller-Müller, Museon, Noordbrabants Museum, Cobra-Museum en Museum Beelden aan Zee.

Voor Wim Quist is architectuur een serieuze zaak. Wars van trends en modes zoekt hij bij elke opgave naar de meest geschikte architectonische verbeelding van het programma van eisen. Hij werkt met heldere, elementaire vormen, veelal onbehandelde materialen en uiterst precieze detailleringen. Quist, die jarenlang een architectenbureau aan de Westersingel had, woont sinds enige jaren in Amsterdam. Zijn bureau is voortgezet door de gebroeders Wintermans. Quist is nog als adviseur betrokken bij Quist Wintermans Architecten, gevestigd aan de Westerstraat.
(Citaat afkomstig van de site van de gemeente Rotterdam)

Robeco Rotterdam

Gevel
- Graniet & Gneis

Kantoorgebouw Robeco Rotterdam Aan de Coolsingel 120 in Rotterdam bouwde Wim Quist de Robeco kantoortoren. Robeco wilde bewust in het centrum van Rotterdam zitten. Nabij…

More Details
1990 Garages