Prof. Hans Kollhoff Architecten

Sinds 1984 heeft hij zijn eigen architectenbureau in Berlijn, samen met Helga Timmermann. De meeste projecten van Kollhoff betreffen ontwerpen voor kantoren, bedrijfspanden en woningbouw. De architectuur van Hans Kollhoff wordt gekenmerkt door een klassieke bouwstijl en het gebruik van solide, traditionele materialen, zoals hardsteen en baksteen, die hij op een traditionele manier verwerkt.

De architectuur lijkt te zijn verworden tot iets waar je afstand van kunt doen, ze dreigt te verdwijnen achter het belang van marketing, entertainment en beleggingsinteresses. Het verval van onze levens umfeld wordt door de meerderheid van de mensen op de koop toegenomen. Moet architectuur zich tevreden stellen met een afbeelding van de wereld zoals ze is. Of heeft ze een taak over te brengen als boodschap hoe die wereld zijn kan. (vrij vertaald citaat van boekomslag Hans Kollhof architectur Schein und Wiklichkeit)


Send a Message
Loading...
 

Jubi Den Haag

Gevel, Interieur
- Marmer & Kalksteen

Kantoor JUBI Justitie Binnenlandse Zaken Den Haag Dit project wat in de architectuur termen JUBI genoemd wordt  naar de ministeries van Justitie en Binnenlandse Zaken…

More Details
2012 Garages