Kisho Kurokawa

Kishō Kurokawa (黒川紀章, Kurokawa Kishō; Nagoya, 8 april 1934 – 12 oktober 2007) was een Japanse architect en een van de oprichters van een architectonische stroming die metabolisme wordt genoemd. Het was een radicale Japanse avant-garde stroming die vermenging en recycling van architectuurstijlen rond een Aziatische filosofie propageerden. De stroming was succesvol, met als hoogtepunt de waardering voor de Takara Beautillion op de Wereldtentoonstelling van 1970 in Osaka. Korte tijd later viel de beweging uiteen. De architect noemde zichzelf bij voorkeur filosoof.

After the collapse of CIAM movement, Kisho Kurokawa predicted “shift from the age of machines to the age of life” in 1959. The themes Kisho Kurokawa had raised, which were Metabolism, Symbiosis, Recycle, Ecology, Ecosystem, and Information, have become global themes now. (citaat site bureau)


Contact Details

Send a Message
Loading...
 

van Gogh Museum

Gevel
- Graniet & Gneis

Het Van Gogh Museum bestaat uit twee gebouwen: het Rietveldgebouw en de Kurokawavleugel. De glazen hoofdentree verbindt beide gebouwen. De architectuur van het Van Gogh…

More Details
? m<sup>2</sup> 2015 Garages